Diğer Gıda-İlaç Kimyasalları

Sodyum Hidroksit

Kostik yada sud kostik olarak da tanımlanan sodyum hidroksit, kimya sanayinin temel hammaddelerinden biri olup, dünyanın en kuvvetli bazının ticari adıdır.

Gliseril Mono Stearat %90

Kremsi beyaz renge sahip,mumsu bir görünümde olan,gıda sektöründe emülgatör olarak kullanılan yüzey aktif maddedir. 

Hidrojen Peroksit (Perhidol) %50

İlk defa 1818 yılında Fransız kimyacı Louis Jacques Thénard tarafından baryum peroksitin nitrik asit ile bileşiğe sokulmasıyla elde edilmiştir. Soluk ...

İzo Propil Alkol (İPA)

İzopropanol olarakta bilinen izopropil alkol; berrak, etanol ve aseton karışımı bir kokuya sahip; yanıcı karakterde bir alkoldür.

Likit Parafin

Parafin mumu ilk defa 1829 yılında Carl Reichenbach tarafından odun katranından; daha sonra bütümlü tabakalardan;

Metil Etil Keton (MEK)

Aseton benzeri kokulu bir solventtir.

Metilen Klorit

Metan ve metil klorürün direkt klorinasyonuyla ticari olarak üretilir. Uçucudur,oda sıcaklığında toksik konsantreler oluşturur.

Monoetilen Glikol (MEG)

Yüksek saflıkta,renksiz solventtir. Su,alkol ve asetonda çözünür.

Polietilen Glikol 300 (Peg 300)

Renksiz,kokusuz ve viskoz bir sıvıdır. Su,pek çok alkol ve organik solventlerle belirli oranlarda karışabilir ve de çözünebilir.

Polietilen Glikol 400 (Peg 400)

Renksiz,kokusuz ve viskoz bir sıvıdır. Su,pek çok alkol ve organik solventlerle belirli oranlarda karışabilir ve de çözünebilir.

Polietilen Glikol 600 (Peg 600)

Renksiz,kokusuz ve viskoz bir sıvıdır. Su,pek çok alkol ve organik solventlerle belirli oranlarda karışabilir ve de çözünebilir.

Polietilen Glikol 4000 (Peg 4000)

Renksiz,kokusuz ve viskoz bir sıvıdır. Su,pek çok alkol ve organik solventlerle belirli oranlarda karışabilir ve de çözünebilir.

Potasyum Karbonat

Alkolde çözünmez. Sodyum karbonattan daha kolay çözünür. Potasyum hidroksitten karbondioksit geçirilerek elde edilmektedir.

Sodyum Metabisülfit

Sodyum metabisülfit yüzyıllardan beri yiyeceklerin hazırlanması ve korunmasında kullanılmaktadır, disodyum tuzu olarak da bilinir...

Stearik Asit (Tüm Tipleri)

Doğadaki en bilinen 18 karbonlu uzun zincirli alifatik bir karboksilik yağ asididir. Bitkisel ve hayvansal yağlardan türetilir.

Vazelin

Açık gri renkte, kremsi yapıdadır. İlaç, kozmetik ve tekstil sanayinde taşıyıcı madde olarak kullanılmaktadır.

Üre

İlk defa 1773 yılında keşfedilmiştir. Organik bir bileşiktir.